InicioCentralBurelaViveiro, Lourenzá e O Valadouro amosarán a súa arte culinaria ao resto...

Viveiro, Lourenzá e O Valadouro amosarán a súa arte culinaria ao resto da provincia

A Deputación presenta Saborea a túa provincia, unha iniciativa que pretende dinamizar a economía de nove concellos a través da súa gastronomía e produtos típicos.

Publicada o

- Advertisement -

Coñecer Lugo comendo. É a proposta da Deputación de Lugo para este verán. O seu presidente, José Tomé Roca, anunciou este martes a posta en marcha do programa Saborea a túa provincia cunha demostración das xornadas gastronómicas e lúdicas que percorrerán a provincia.

Viveiro acollerá este sábado, 31 de xullo, a primeira parada do Saborea, unha cita gratuíta que recalará tamén nos concellos de Burela, Lourenzá, O Valadouro, A Fonsagrada, Guitiriz, Láncara e Monforte de Lemos ao longo das fins de semana do mes de agosto. Para levar un control dos asistentes, e poder aplicar todas as medidas de prevención da Covid, repartiranse entradas que se poderán recoller en cada concello ou no propio recinto.

José Tomé, que compareceu esta tarde na praza de San Marcos xunto á Deputada de Réxime Interior, Promoción do Territorio e Turismo, Pilar García Porto, lembrou que Saborea a túa provincia é unha medida incluída no Plan de Impulso da Economía da Provincia que ten como obxectivo “promocionar e incentivar o consumo dos produtos de calidade da nosa terra, como fórmula para dinamizar a economía dos concellos e para axudar na recuperación da hostalería, do turismo, do comercio e dos pequenos produtores, que viron moi mermada a súa actividade pola pandemia.”

Saborea a túa provincia nace ademais con vocación de continuidade. Como demostración do que acontecerá en cada unha destas xornadas, un autobús repartiu, diante do Pazo de San Marcos, produtos gastronómicos entre a veciñanza, que tamén puido escoitar os ritmos do grupo Atlántica e desfrutar dunha actuación de maxia a cargo do Mago Rafa. Tamén se sortearon diferentes lotes gastronómicos con produtos de proximidade entre os asistentes. Ao acto asistiron deputados e deputadas provinciais e tamén os alcaldes e alcaldesas dos diferentes concellos nos que recalará esta cita lúdica e gastronómica.

NOVE CONCELLOS

As demostracións culinarias e as degustacións que se celebrarán no autobús do Saborea a túa provincia terán lugar entre as 12.30 horas e as 14.00 horas e os cociñeiros e cociñeiras utilizarán para as súas elaboracións os produtos de proximidade máis característicos de cada concello. Entre as receitas que se elaborarán:

Viveiro. O sábado 31 de xullo elaborarase merluza de Burela salgada e curada con vizcaína dos seus callos a cargo de Michel Cociña, do restaurante Fumieiro (Covas).
Burela. O domingo 1 de agosto farase bonito curado, crocante de curri e vinagreta da man de Bruno Pena, do restaurante Oca Playa (Foz).
Lourenzá. O sábado 7 de agosto cociñarase faba de Lourenzá IXP con espada en escabeche e clorofila de codium polo cociñeiro do Asador del Alba (San Cosme de Barreiros), Jesús Villarino.
O Valadouro. O domingo 8 de agosto elaborarase merluza de Burela e aliño de mel do Valadouro a cargo de Bruno Pena, do restaurante Oca Playa (Foz).
A Fonsagrada. O sábado 14 de agosto farase troita curada, brioche e alioli de escabeche e sopa de mel e vainilla, biscoito de limón e migas de chocolate da man de Pablo Vila Cano, do restaurante Oca (Santiago).
Guitiriz. O sábado 21 cociñarase touciño de Porco celta glaseada con pementos de Mougán e os seus crocantes da man do cociñeiro Santi Almuiña, do Mesón Colón (Nadela).
Vilalba. O domingo 22 elaborarase un canelón recheo de capón de Vilalba trufado con espuma de San Simón e flor de allo a cargo do cociñeiro de Pascuais Eventos (Parada de Outeiro de Rei) Diego López.
Láncara. O sábado 28 de agosto cociñarase galo de Mos en tres coccións con San Simón, por Santi Almuiña, do Mesón Colón (Nadela).
Monforte de Lemos. O domingo 29 de agosto farase tenreira “arábiga” con parmentier de moca e nata solla do cociñeiro Manuel Fernández, do restaurante Manuel Bistró (Monforte de Lemos).

Please wait while you are redirected...or Click Here if you do not want to wait.

ÚLTIMAS

Erika Gomes Mendes: “Fixen un traballo para saber se os caboverdianos coñecían algo de Galicia antes de vir”

-Erika, cando chegaches a Burela desde o teu país? Cheguei a Burela en 2017 e...

‘A Sacabeira’ celebrará o Día de Rosalía o 25 de febreiro en Sargadelos

O vindeiro 25 de febreiro, no Café Bar Cultural A Sacabeira, a ACR Fervenza  de Sargadelos celebra...

Denuncian que o Hospital de Burela queda só cun cardiólogo

A CIG-Saúde da Mariña denuncia que o hospital queda cun só especialista en cardioloxía...

Trabada solicita unha subvención para as cubertas do CEIP Celso Currás

O Concello de Trabada solicitou unha subvención á Xunta de Galicia para a mellora...