InicioOccidentalCervoCervo enxalza o ourizo de mar co Concurso Gastronómico anterior á XXIX...

Cervo enxalza o ourizo de mar co Concurso Gastronómico anterior á XXIX Festa deste produto gastronómico

En total, os hostaleiros participantes presentaron 11 tapas ao certame.

Publicada o

- Advertisement -

A  Casa da Cultura acolleu este pasado luns o Concurso Gastronómico do Ourizo. Unha actividade que foi a antesala da XXIX edición da Festa que terá lugar o sábado 19 de marzo en San Cibrao.

En total, os hostaleiros participantes (Buenavista, O Faro, Aquelarre, A Bodega, As Titas e Maruxaina) presentaron 11 tapas ao certame (as bases permitían presentar dúas como máximo).

O xurado estaba composto por 3 cociñeiros da Mariña: Bruno Pena, Michel Cociña e Juan Rubiños.

As tapas premiadas foron:

1º Brazo de gitano (A Bodega)

2º Cestas de salpicón (O Faro)

3º Canutillos mar y montaña (O Faro)

Parabéns a todos eles, e moitas grazas a todos os participantes.

O 19 de marzo poderanse comprobar as habilidades culinarias destes hostaleiros locais e as do Noso Lar, que participará na Festa do Ourizo, pero non se puido presentar ao concurso gastronómico.

ÚLTIMAS

Erika Gomes Mendes: “Fixen un traballo para saber se os caboverdianos coñecían algo de Galicia antes de vir”

-Erika, cando chegaches a Burela desde o teu país? Cheguei a Burela en 2017 e...

‘A Sacabeira’ celebrará o Día de Rosalía o 25 de febreiro en Sargadelos

O vindeiro 25 de febreiro, no Café Bar Cultural A Sacabeira, a ACR Fervenza  de Sargadelos celebra...

Denuncian que o Hospital de Burela queda só cun cardiólogo

A CIG-Saúde da Mariña denuncia que o hospital queda cun só especialista en cardioloxía...

Trabada solicita unha subvención para as cubertas do CEIP Celso Currás

O Concello de Trabada solicitou unha subvención á Xunta de Galicia para a mellora...