A pescada de Celeiro e o bonito de Burela dan sabor ao Día do Mar en Xantar

A Festa da Pescada de Celeiro levou o premio ao mellor cartel e 50 bureleses apoiaron a degustación de bonito

Degustación de pescada do pincho de Celeiro en Xantar. AXM

A pescada do pincho de Celeiro e mailo bonito de Burela puxeron sabor á vixésima edición do salón internacional de turismo gastronómico Xantar, que se celebra estes días en Ourense e que congrega a unhas 25.000 persoas.

O Concello de Viveiro contou cun stand propio no que se repartiron 70 quilos de pescada, preparada tanto en salpicón -por O Val do Naseiro– como en empanada, elaborada pola panadería celeirense Jispán. Tamén se deron a probar o postre pan dos apóstolos, que cociñou Mary Carmen e Gabeiras.

POSTRE DE SEMANA SANTA

A expedición viveirense, que acudiu coa intención de promocionar a Festa da Merluza de Celeiro, declarada de interese turístico galego, e a Semana Santa, de interese turístico internacional, topouse cunha boa nova: a festividade gastronómica celeirense levou o premio ao mellor cartel do certame convocado polo salón ourensán.

PRESUME DA CACEA

O Concello de Burela, que tamén tivo un posto propio, ofreceu unha degustación de bonito preparado en diversas receitas e na que participou numeroso público.

“Presumimos de como capturamos nós o peixe, dunha maneira sostible e artesá, e tamén falamos da pescada e doutras especies que se venden na nosa lonxa”, indicou o concelleiro de turismo, Ramiro Fernández Rey.

 

O edil agradeceu a presencia de “50 persoas que quixeron estar hoxe aquí con nós, e que viñeron no autobús que fletamos. Non sabíamos como ía ser a resposta e quedámonos curtos”, asegurou.

A GASTRONOMÍA MOTIVA A “TRES DE CATRO VIAXEIROS”

Burela e Viveiro fixeron coincidir as degustacións co Día do Mar no salón. A Deputación de Lugo tamén estivo presente no encontro.

O deputado de turismo, Eduardo Vidal, resaltou nunha presentación a variedade e calidade das festas gastronómicas da Mariña Lucense; a Feira do Bonito, a Festa do Chícaro, a da Merluza do Pincho de Celeiro, a do Ourizo e Mexión en San Cibrao, a do Polbo de Xove e a do Percebe en Rinlo.

Para valorar a importancia da cita, Vidal subliñou que “tres de cada cadro españois viaxan motivados pola gastronomía.

RESPOSTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here