IniciosociedadeConservas Curricán, de Xove, gaña o Premio Mulleres Rurais á innovación na...

Conservas Curricán, de Xove, gaña o Premio Mulleres Rurais á innovación na actividade pesqueira

Os galardóns, concedidos polo Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación, recoñecen ás empresas femininas innovadoras e que diversifican a economía

Publicada o

- Advertisement -

EFE.Conservas Artesanas Curricán, de Xove, a asesoría agroalimentaria A3Ceres, de Guía de Isora, e a iniciativa de agroecoturismo Aires do Apartadero, de Fasnia, ambas en Tenerife, figuran este ano na lista de galardonadas cos Premios de Excelencia á Innovación para Mulleres Rurais, concedidos polo Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación e que serán entregados o próximo 16 de outubro.

A xornalista Sandra Sabatés, do programa “El Intermedio” da Sexta, tamén se atopa entre as premiadas, pola súa sección “Muller tiña que ser”.

O obxectivo destes galardóns é “dar visibilidade á tarefa das mulleres rurais na diversificación da actividade económica e as actuacións emprendedoras no territorio”, distinguindo iniciativas “que impulsan a igualdade de xénero, favorecen o acceso dos mozos á actividade agraria e fomentan a diversificación no medio rural”.

Na categoría Excelencia á innovación da actividade agraria, o primeiro premio recaeu en Nazaret Mateos Álvarez polo seu proxecto EntreSetas” (Palencia), dedicado ao cultivo ecolóxico deste produto de face ao mercado “gourmet”.

Tanto o segundo como o terceiro premio viaxarán a Canarias, concretamente á asesoría A3Ceres -fundada por mulleres e orientada ao sector agroalimentario- e á iniciativa “Aires do Apartadero”, de Lydia Domínguez Tejera.

CONSERVAS “COMA AS DE TODA A VIDA”

En materia de innovación en actividade pesqueira ou acuícola, Galicia concentra todos os galardones: Conservas Artesanas Curricán foi a vencedora deste ano. seguida por Cofradía de Pescadores A Pastoriza (Vilanova de Arousa) e a Federación Galega de Redeiras Artesás Ou Peirao.

Curricán, integrada exclusivamente por mulleres, tenta realizar as conservas de bonito e outros produtos do mar tal e como fixeron tradicionalmente as nais e avoas.

O primeiro premio á innovación na diversificación da actividade económica do medio rural foi para a Asociación do Avío, na zona do Campo de Xibraltar, polo seu proxecto de “catering” social.

ENTREGARANSE O 16 DE OUTUBRO

A cooperativa galega Levinred alzouse co segundo posto por unha iniciativa dirixida a utilizar o viño da comarca de Ribeiro na fabricación de cosméticos naturais, e o terceiro lugar ocúpao o proxecto Natursnacks, da compañía Alimentos Deshidratados Españois.

Para rematar, na categoría de comunicación o recoñecemento deste ano recae no programa radiofónico ‘24/7 sempre alerta: coñece como traballan os equipos de urxencias no medio rural‘, de María Blasco Lázaro.

ÚLTIMAS

Erika Gomes Mendes: “Fixen un traballo para saber se os caboverdianos coñecían algo de Galicia antes de vir”

-Erika, cando chegaches a Burela desde o teu país? Cheguei a Burela en 2017 e...

‘A Sacabeira’ celebrará o Día de Rosalía o 25 de febreiro en Sargadelos

O vindeiro 25 de febreiro, no Café Bar Cultural A Sacabeira, a ACR Fervenza  de Sargadelos celebra...

Denuncian que o Hospital de Burela queda só cun cardiólogo

A CIG-Saúde da Mariña denuncia que o hospital queda cun só especialista en cardioloxía...

Trabada solicita unha subvención para as cubertas do CEIP Celso Currás

O Concello de Trabada solicitou unha subvención á Xunta de Galicia para a mellora...