Un total de 45 establecementos hostaleiros participarán con cadansúa receita na décimo cuarta edición do Ribadeo de Tapeo, que arrinca o vindeiro sábado e prolongarase ata o 19 de maio. O concurso gastronómico estrea páxina web e a app oficial estará dispoñible a partir da vindeira media noite.
A concelleira de desenvolvemento Local e turismo, Ana Martínez, explicou que “tamén os participantes terán opción a premio facendo as rutas que están organizadas nos diferentes tramos, e que se poden ver no libriño que, como todos os anos, imos dar nos establecementos participantes”.
A cita entregará tres premios aos locais participantes, dous do público -mellor tapa e mellor barra- e outro do xurado profesional. Martínez precisou que “16 establecementos vanse presentar” a este último certame.
Será o día 20 cando, no Restaurante Voar, un xurado profesional elixa as mellores tapas das 16 que se presentan voluntariamente a concurso. Dese xurado formarán parte, entre outros, cociñeiros como Álvaro Villasante (Paprica, Lugo), Bruno Lombán, (Quince Nudos, Ribadesella), Manicha Bermúdez (La Taberna Rotilio, Sanxenxo) ou Toñi Vicente, ademais dos docentes Miguel Ángel Sánchez e Ana Martínez.
PETISCOS A 1,5 EUROS
Martínez engadiu que “o prezo da tapa mantense en 1,5 euros, e este ano temos tapas gastroaccesibles. Unha decena de locais contarán con tapas aptas para celíacos e para vexetarianos. Nesta labor quero agradecer o traballo da Asociación de Celíacos de Galicia, que nos axudou á selección”, explicou a edil.
GASTROXINCANA
O Concello tamén dará continuidade á gastroxincana iniciada no pasado exercicio, un xogo por equipos “onde tamén os asistentes poderán disfrutar e divertirse dun xeito moi agradable. Habilidade e coñecemento conxugaranse e a xente que queira participar”, expón Martínez. Anotan no correo gastroxincanaribadeo@gmail.com.