InicioCentralBurelaA OPP-7 de Burela organiza en Madrid un showcooking sobre cociñar "Merluza...

A OPP-7 de Burela organiza en Madrid un showcooking sobre cociñar “Merluza D& Burela”

Publicada o

- Advertisement -

A Organización de Produtores Pesqueiros do Porto de Burela organizou este martes en Madrid un evento no que a protagonista foi a “Pescada D& Burela” en pratos de diferentes cociñas do mundo. O ‘Kitchen Club Ourense’ de Madrid acolleu este martes un showcooking guiado por catro recoñecidos cociñeiros galegos con diferentes receitas para saborear a ‘Pescada D& Burela’ nas súas versións máis tradicionais e vangardistas, presentando tamén pratos inspirados noutras cociñas do mundo, como a asiática ou a mexicana, e demostrando a versatilidade deste produto en canto a formas de elaboración.

Abriu a xornada Sergio López, xerente da OPP-7 do Porto de Burela, que deu a benvida a todos os participantes e ademais fixo unha presentación das principais campañas de promoción realizadas nos últimos anos con márcaa ‘Pescada D& Burela’. Puxo en valor a importancia do Porto de Burela, que este ano celebra o seu centenario, e explicou os diferentes tipos de frotas socias da OP, poñendo o acento na ecoetiqueta ‘Pescaenverde’ que converte á frota de altura de Burela, que pesca a pescada do petisco, na primeira certificada polo seu baixo impacto ambiental. E finalmente mostrou pezas dalgunhas das principais accións e campañas de promoción de ‘Pescada D& Burela’ e ‘Peixe de Burela’.

A quenda dos fogóns abriuno o chef Miguel F. Vidal, do restaurante Morgana, que cociñou a pescada do petisco de Burela cun toque mex na súa receita «Pescada D& Burela con salsa verde mexicana e encurtidos». A continuación, o cociñeiro Daniel López, do restaurante O Camiño do Inglés, elaborou a súa «Pescada D& Burela fritida estilo chinés con kimchisalteado con manteiga e pilpil de allo e citronella» achegando este produto da lonxa de Burela á cociña asiática.

Iván Domínguez, chef do restaurante NADO, ofreceu recéitaa «Pescada D& Burela en caldo curto» como exemplo dunha cociña máis tradicional pero igualmente espectacular e saborosa. Finalmente, o chef Iñaki Bretal, do restaurante Eirado da Leña, sorprendeu ao poñer o broche final co seu «Bombón de Pescada D& Burela» como mostra dunha cociña máis vangardista.

Todos os asistentes, entre os que se atopaban numerosos xornalistas e creadores de contido relacionados co mundo gastronómico, ademais de representantes de diferetes entidades pesqueiras a nivel nacional, puideron degustar cada unha destas elaboracións vivindo unha experiencia gastronómica “mundial” e viaxando co seu padal por diferentes cociñas do mundo tendo como orixe común a lonxa de Burela. Esta acción está cofinanciada por Xunta de Galicia e FEMPA, incluída no plan de produción e comercialización anual da OPP-7 Porto de Burela co obxectivo de contribuír á rastrexabilidade dos produtos da pesca e ao acceso dos consumidores a información clara e completa.

ÚLTIMAS

Erika Gomes Mendes: “Fixen un traballo para saber se os caboverdianos coñecían algo de Galicia antes de vir”

-Erika, cando chegaches a Burela desde o teu país? Cheguei a Burela en 2017 e...

‘A Sacabeira’ celebrará o Día de Rosalía o 25 de febreiro en Sargadelos

O vindeiro 25 de febreiro, no Café Bar Cultural A Sacabeira, a ACR Fervenza  de Sargadelos celebra...

Denuncian que o Hospital de Burela queda só cun cardiólogo

A CIG-Saúde da Mariña denuncia que o hospital queda cun só especialista en cardioloxía...

Trabada solicita unha subvención para as cubertas do CEIP Celso Currás

O Concello de Trabada solicitou unha subvención á Xunta de Galicia para a mellora...