InicioCentralFozCociña con Estrela Michelín para o alumnado do IES de Foz

Cociña con Estrela Michelín para o alumnado do IES de Foz

Unha ducia de alumnos de primeiro curso de Dirección de Cociña puideron comprobar as dotes de Yayo Daporta á hora de facer un menú con produtos galegos.

Publicada o

- Advertisement -

O alumnado do IES de Foz puido asistir este martes 8 a unha sesión de cociña de alto nivel da man do chef de Estrela Michelín Yayo Daporta. O cociñeiro e dono do restaurante que leva o seu nome en Cambado foi o encargado de poñer o broche final á a Aula Gastronómica Galicia Calidade que este martes se desenvolveu ante unha ducia de alumnos de primeiro curso de Dirección de Cociña.

O restaurador pontevedrés elaborou un menú baseado nos principios básicos do seu facer gastronómico: o bo gusto e o sentido común que dan lugar a unha cociña tradicional, innovadora cun toque emocional e da terra. Así, o menú proposto por Yayo Daporta consistiu en fabas de Lourenzá estofadas con cocochas de merluza ao pil-pil, navallas ao natural, canelón de tartar de navalla e pil-pil de pescada de Celeiro.

Tamén elaborou este excelente peixe ao vapor acompañado de moluscos e ameixas ao natural; crema de pementos de Herbón e xarda ou xurelo mariñado e asado, espaguete mariño e pan de millo. Finalmente, Yayo Daporta propuxo unha mousse de queixo de Arzúa e marmelada de pementos de Herbón.

TRAXECTORIA

O chef cambadés, que leva 16 anos á fronte do seu restaurante aberto na rúa Hospital de Cambados, foi premiado xa cunha prestixiosa Estrela Michelín. Antes estudou na Escola de Hostalería de Santiago de Compostela e traballou máis tarde en Casa Solla, onde empezou a sentir curiosidade pola cociña de vangarda e lle chegou a verdadeira vocación.

ÚLTIMAS

Erika Gomes Mendes: “Fixen un traballo para saber se os caboverdianos coñecían algo de Galicia antes de vir”

-Erika, cando chegaches a Burela desde o teu país? Cheguei a Burela en 2017 e...

‘A Sacabeira’ celebrará o Día de Rosalía o 25 de febreiro en Sargadelos

O vindeiro 25 de febreiro, no Café Bar Cultural A Sacabeira, a ACR Fervenza  de Sargadelos celebra...

Denuncian que o Hospital de Burela queda só cun cardiólogo

A CIG-Saúde da Mariña denuncia que o hospital queda cun só especialista en cardioloxía...

Trabada solicita unha subvención para as cubertas do CEIP Celso Currás

O Concello de Trabada solicitou unha subvención á Xunta de Galicia para a mellora...