IniciosociedadeA pescada do pincho e a xarda de Burela locen entre os...

A pescada do pincho e a xarda de Burela locen entre os manxares do Salón Gourmets de Madrid

A OPP Lugo promocionou as dúas especies, vitais para a frota, cun showcooking e unha degustación na feira gastronómica

Publicada o

- Advertisement -

A pescada do pincho e a xarda de Burela lociron no Salón Gourmets, a Feira Internacional de Alimentación e Bebidas de Calidade, que se está a celebrar esta semana en IFEMA Madrid. Fixérono da man da Organización de Produtores Pesqueiros (OPP) de Lugo.

Na mañá deste luns celebrouse un showcooking no stand da Confederación Española de Pesca (Cepesca), e degustáronse as receitas Pratiño de Pescada do Pincho de Burela con tapenade de oliva negra” e “Cullerciña de pemento con Xarda de Burela”.

Estas accións promocionais, segundo expón a OPP Lugo, inclúense dentro do programa ‘El Mapa de los Sabores del Mar‘, no que a organización de produtores pesqueiros lucense e Cepesca destacan a orixe, a zona e arte de pesca coa que se captura cada especie, así como as súas principais propiedades nutritivas e gastronómicas.

Receita con xarda. AXM

IMPORTANCIA SOCIOECONÓMICA

A pescada do pincho de Burela, como especie de maior importancia comercial na súa lonxa, e a xarda, como un peixe azul de tempada de importante rendabilidade para as frotas de cerco e arrastre de litoral, foron as especies que a OPP Lugo escolleu para a degustación desta edición da Feira Gourmet.

DELICIAS DO MAR

Ademais da pescada do pincho e a xarda de Burela, tamén se puideron degustar outros produtos pesqueiros, como a gamba vermella e a pintarroja de Almería, o langostino de Sanlúcar, o polbo de Mauritania, o calamar de Malvinas ou o atún vermello do Mediterráneo.

ÚLTIMAS

Erika Gomes Mendes: “Fixen un traballo para saber se os caboverdianos coñecían algo de Galicia antes de vir”

-Erika, cando chegaches a Burela desde o teu país? Cheguei a Burela en 2017 e...

‘A Sacabeira’ celebrará o Día de Rosalía o 25 de febreiro en Sargadelos

O vindeiro 25 de febreiro, no Café Bar Cultural A Sacabeira, a ACR Fervenza  de Sargadelos celebra...

Denuncian que o Hospital de Burela queda só cun cardiólogo

A CIG-Saúde da Mariña denuncia que o hospital queda cun só especialista en cardioloxía...

Trabada solicita unha subvención para as cubertas do CEIP Celso Currás

O Concello de Trabada solicitou unha subvención á Xunta de Galicia para a mellora...