O conciñeiro e divulgador Lucas Requejo realiza un showcooking como p arte do Festival de Jazz e Blues de Ribadeo

No showcooking Lucas Requejo dedicou un apartado á faba de Lourenzá, para o que contou coa colaboración do presidente da cooperativa Terras da Mariña, José Cuadrado, quen explicou as características deste produto.


Dentro das actividades gastronómicas incluídas na programación do oitavo Festival de Jazz e Blues de Ribadeo, hoxe, sábado, o cociñeiro, comunicador e divulgador Lucas Requejo preparou pratos elaborados con alimentos da provincia lucense integrados na plataforma Son de Lugo e ofreceu unha degustación na carpa instalada no parque de San Francisco. Foi dentro da iniciativa denominada Jazztronomía, que terá a súa segunda parte mañá, domingo, ás 12:30 horas, no mesmo lugar, pero nesta ocasión Requejo ofrecerá unha experiencia gastronómica de preparación de bebidas denominada Beberaxes Blues, actividade que é de acceso libre e gratuíto.

No showcooking Lucas Requejo dedicou un apartado á faba de Lourenzá, para o que contou coa colaboración do presidente da cooperativa Terras da Mariña, José Cuadrado, quen explicou as características deste produto.

A programación do Festival de Jazz e Blues de Ribadeo continuará este vindeiro martes, día 6, co concerto de Los Deltonos no auditorio municipal ás 20:00 horas. Los Deltonos é un grupo cántabro formado en 1986 que comezou sendo un trío, con Hendrik Röver como único guitarrista, ademais de baixo e batería.

A seguinte actuación programada será o xoves 8, tamén no auditorio Hernán Naval, ás 20:00 horas. Correrá a cargo dos cubanos Trío Mejunje, que está formado por tres dos músicos máis importantes de Santa Clara: A. Bringez, M. Olivera e Reinier El Negrón.

O venres 9 ás 20:30 horas no auditorio municipal actuarán os estadounidenses Gisele Jackson & de The Shu Shu´s. Este concerto é o único en España da xira europea na que están actualmente. 

E o festival rematará o domingo 11 co concerto dos franceses Red Beans & Pepper Sauce. Será no auditorio Hernán Naval ás 20:00 horas. Red Beans & Pepper Sauce fundouse en 2010 ao redor da cantante Jessyka Aké no sur de Francia. As entradas para os concertos que se celebran no auditorio municipal Hernán Naval están á venda na web gameroverpro.es.

RESPOSTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here