IniciosociedadeManuel Balseiro, do restaurante Nito de Viveiro, mellor empresario nos Premios Nacionais...

Manuel Balseiro, do restaurante Nito de Viveiro, mellor empresario nos Premios Nacionais de Hostalaría

Publicada o

- Advertisement -

Manuel Balseiro, Nito, do restaurante Nito de Viveiro, foi elixido como mellor empresario hostaleiro na XVII edición dos Premios Nacionais de Hostalaría, que outorga Hostalaría de España. As chefs españolas Maca de Castro e María José San Román, o grupo Pescaderías Coruñesas, o Grupo Paraugas (‘El Paraugas’, ‘Ten con Ten’ ou ‘Amazónico’) e Ecovidrio figuran entre os gañadores.

En concreto, o sector hostaleiro, con estes galardóns, busca homenaxear o traballo, compromiso e profesionalidade de establecementos, empresas e institucións e persoas que destacaron en aspectos craves como a innovación, a sustentabilidade, o apoio á cultura, o compromiso coas persoas con discapacidade ou a responsabilidade social, entre outros.

Nesta edición establecéronse 17 categorías. O galardón á mellor empresa hostaleira recaeu no Grupo Pescaderías Coruñesas, que tras máis de 100 anos de historia consolidouse como un referente no sector hostaleiro. Pola súa banda, o premio á empresa hostaleira comprometida coa responsabilidade social foi para a empresa familiar asturiana de Grupo Trabanco, mentres que Os Tortillez, antiga Tapazia, fíxose co galardón á empresa hostaleira comprometida coas persoas con discapacidade.

O premio á empresa hostaleira destacada en innovación recaeu no zaragozano Grupo Tándem, mentres que O Xato (Alacante) foi premiada como a empresa hostaleira destacada na promoción da cultura e a gastronomía española, mentres que a mellor empresa hostaleira comprometida coa sustentabilidade é para o Restaurante LaGarganta (Málaga).

Os premios Nacionais de Hostalaría tamén recoñeceron á chef balear Maca de Castro, que conta con tres Soles Repsol e dúas estrelas Michelin, como mellor cociñeira empresaria, mentres que a chef María José San Román, presidenta de Mulleres en Gastronomía e que conta cunha estrela Michelin, dous Soles Repsol e un Sol sustentable, foi galardoada co premio á persoa pola súa contribución á mellora do sector.

O galardón á internacionalización foi para o Grupo Paraugas, o proxecto de Sandro Silva e Marta Seco, que contan con restaurantes como ‘El Paraugas’, ‘Ten con Ten’ ou ‘Amazónico’ en España, pero que nos últimos anos abriu restaurantes en Londres, Emiratos Árabes e Mónaco.

Doutra banda, o premio á concordia ‘José Luís Fernández Noriega’ recaeu no xornalista especializado en viños Javier Pérez Andrés, mentres que Javier Romeira, xornalista de ‘El Economista’, foi galardoado polo seu labor de difusión de comunicación. O galardón á entidade ou institución recaeu en Ecovidrio, entidade, sen ánimo de lucro, xestora de todo tipo de envases de vidro no territorio nacional.

ÚLTIMAS

Erika Gomes Mendes: “Fixen un traballo para saber se os caboverdianos coñecían algo de Galicia antes de vir”

-Erika, cando chegaches a Burela desde o teu país? Cheguei a Burela en 2017 e...

‘A Sacabeira’ celebrará o Día de Rosalía o 25 de febreiro en Sargadelos

O vindeiro 25 de febreiro, no Café Bar Cultural A Sacabeira, a ACR Fervenza  de Sargadelos celebra...

Denuncian que o Hospital de Burela queda só cun cardiólogo

A CIG-Saúde da Mariña denuncia que o hospital queda cun só especialista en cardioloxía...

Trabada solicita unha subvención para as cubertas do CEIP Celso Currás

O Concello de Trabada solicitou unha subvención á Xunta de Galicia para a mellora...