IniciosociedadeAscenden a tres os positivos detectados nos barcos de Burela atracados en...

Ascenden a tres os positivos detectados nos barcos de Burela atracados en Santoña

Outros sete mariñeiros permanecen en corentena no albergue de Solórzano, segundo concretou o Goberno cántabro

Publicada o

- Advertisement -

A actividade pesqueira en Santoña (Cantabria) funciona este luns con “absoluta normalidade” e con “todas as garantías sanitarias” a pesar dos tres casos de coronavirus detectados durante a fin de semana en dúas embarcacións de Burela -epicentro do brote da Mariña con 184 positivos activos– atracadas na vila, polos que un total de dez mariñeiros, entre eles o tres infectados, foron postos en illamento no albergue de Solórzano.

Así o asegurou o conselleiro de Desenvolvemento Rural, Gandaría, Pesca, Alimentación e Medio Ambiente, Guillermo Blanco, quen asistiu, á primeira hora da mañá deste luns, á poxa na lonxa de pesca co obxectivo de transmitir “unha mensaxe de tranquilidade”, tanto aos profesionais que traballan neste porto, como no conxunto do sector, entre lonxas, confrarías e barcos, como aos profesionais do sector conserveiro e aos consumidores.

O conselleiro asegurou que contan coas medidas sanitarias suficientes para garantir a saúde pública e a vida dos pescadores, provedores e traballadores desta instalación portuaria, unha das de maior actividade pesqueira da rexión. Concretamente, na mañá deste luns poxáronse na lonxa de Santoña 100.000 quilos de bonito “de altísima calidade” e a un “bo prezo”, destacou Blanco.

“Estamos a redobrar esforzos para que o noso sector pesqueiro poida desenvolver a súa actividade coas máximas garantías sanitarias nestes momentos tan delicados e con tantas adversidades que desgraciadamente estamos a vivir”, subliñou o conselleiro.

Blanco insistiu en que o seu departamento vai facer “todo o que está nas súas mans” para que o sector pesqueiro se vexa o menos prexudicado posible pola pandemia do coronavirus, “garantindo, ante todo, a saúde dos profesionais e a preservación da saúde pública”.

Ademais, lembrou que, do mesmo xeito que o resto de actividades do sector primario, a pesca desempeñou un “papel fundamental” durante a vixencia do estado de alarma á hora de abastecer de alimentos á poboación, “algo vital para o ben de todos”.

Por iso, garantiu que o Goberno de Cantabria vai seguir apoiando a súa actividade coa súa política de subvencións e axudas e o impulso ao desenvolvemento de proxectos que promovan o seu desenvolvemento en Cantabria.

“Xóganse a vida no mar os 365 días do ano e o menos que podemos facer por eles é garantir unhas condicións axeitadas de traballo para que poidan abastecer de peixe fresco e de calidade a todos os fogares cántabros coas máximas garantías sanitarias nuns momentos de tanta adversidade”, afirmou Branco.

O conselleiro, ademais de aos pescadores, estendeu o seu agradecemento ás familias destes e ao resto de profesionais do sector pesqueiro, como conserveiros e semiconserveros, produtores e acuicultores. “Temos que estarlles eternamente agradecidos polo que fan por nós e creo que agora é o momento de devolverlles todo ese esforzo”, recalcou.

Blanco confiou en que os efectos do coronavirus se noten o menos posible no sector para que a actividade se poida desenvolver nas mellores condicións posibles e os seus profesionais poidan salvar unha tempada “atípica”, na que o Goberno “vai estar ao seu lado en todo momento para salvar a fochanca da pandemia da mellor maneira posible”.

OS, CONFINADOS “EN BOAS MANS”

Tamén tivo palabras de ánimo para o dez mariñeiros que se atopan en corentena nun centro ‘covid’ do Goberno de Cantabria (o albergue de Solórzano) e confiou en que poidan recuperarse canto antes para volver ao mar e contribuír “coa súa profesionalidade e esmero ao desenvolvemento da actividade pesqueira”.

Neste sentido, o conselleiro explicou que o domingo mantivo unha conversación coa conselleira do Mar de Galicia, Rosa Quintana, a quen mostrou o apoio do Executivo rexional e asegurou que os pescadores “van estar en boas mans”. “Igual que a nós nos gustase se algo ocorre cos pescadores de Cantabria fóra da nosa rexión”, destacou.

Igualmente, fixo un chamamento á cidadanía para que compre produto fresco de tempada co fin de contribuír a dinamizar a actividade dun sector fundamental que xera emprego en moitas zonas costeiras e achega valor engadido aos produtos de Cantabria.

Para Blanco, “o sector primario está a ser fundamental nestes momentos e iso é algo que debemos valorar e ter en conta para o futuro”.

Finalmente, mostrouse optimista sobre a volta á normalidade dado o comportamento exemplar e colaborativo que está a mostrar a cidadanía á hora de cumprir coas medidas de seguridade en Cantabria, aínda que advertiu que “non é convinte que nos relaxemos se queremos que esta situación acabe canto antes”, informou o Goberno rexional.

Tamén acudiron á poxa a directora xeral de Pesca e Alimentación, Marta López, o alcalde de Santoña, Sergio Abascal, e o presidente da Confraría de Pescadores de Santoña, Miguel Fernández.

ÚLTIMAS

Erika Gomes Mendes: “Fixen un traballo para saber se os caboverdianos coñecían algo de Galicia antes de vir”

-Erika, cando chegaches a Burela desde o teu país? Cheguei a Burela en 2017 e...

‘A Sacabeira’ celebrará o Día de Rosalía o 25 de febreiro en Sargadelos

O vindeiro 25 de febreiro, no Café Bar Cultural A Sacabeira, a ACR Fervenza  de Sargadelos celebra...

Denuncian que o Hospital de Burela queda só cun cardiólogo

A CIG-Saúde da Mariña denuncia que o hospital queda cun só especialista en cardioloxía...

Trabada solicita unha subvención para as cubertas do CEIP Celso Currás

O Concello de Trabada solicitou unha subvención á Xunta de Galicia para a mellora...