Esta semana o Parador de Lerma, en Burgos, acolle a oitava parada da campaña “Orixe & Destino Galicia”, que este ano celebra a súa cuarta edición da man da Organización de Produtores Pesqueiros do Porto de Burela e a rede de Paradores de Turismo de España.
En pleno Ano Xacobeo, a ‘Merluza de Burela’ xa visitou nas últimas semanas os Paradores de Vic-Sau (Barcelona), Gibralfaro (Málaga), Trujillo (Cáceres), Chinchón (Madrid), Sigüenza (Guadalaxara) e Calahorra (A Rioxa). En cada un dos seus restaurantes ofrecéronse diferentes receitas de ‘Merluza de Burela’ acompañada dos principais produtos locais e de tempada.
Esta fin de semana a “Ruta Xacobea da Merluza de Burela” visita o Parador de Lerma en Castela e León antes de regresar a Galicia e completar unha nova edición do Camiño de Santiago. A receita desta semana será “Merluza de Burela envolvida en touciño ibérico, clorofila iodada e buñuelo de moluscos”. A próxima semana visitará o Parador de Baiona e finalizará un ano máis o seu Camiño chegando ao “fin da terra” no Parador Costa da Morte en Muxía.
“Orixe & Destino Galicia” tenta destacar o valor da pescada que sae da lonxa de Burela e volve a Galicia seguindo o Camiño de Santiago a través dos restaurantes de paradores que están situados en diferentes roteiros xacobeos: o Camiño Catalán, o Camiño Mozárabe, a Vía da Prata, o Camiño de Madrid, a Ruta da La, o Camiño do Ebro, o Camiño Francés, o Camiño Portugués e o Camiño de Fisterra.