IniciosociedadeMondoñedo e O Vicedo unen forzas para presentar a Cova do Rei...

Mondoñedo e O Vicedo unen forzas para presentar a Cova do Rei Cintolo e o Fuciño do Porco en Xantar

Na feira gastronómica internacional de Ourense, os dous concellos promocionarán conxuntamente ambos recursos, como opcións de "entrada no mar" e de "entrada na terra"

Publicada o

- Advertisement -

Mondoñedo e O Vicedo presentarán na 21 edición de Xantar, que se celebrará en Ourense dende o 5 ao 9 de febreiro, dous dos recursos naturais máis destacados cos que contan estes dous municipios. Trátase, no primeiro caso, da Cova do Rei Cintolo e, no segundo, do Fuciño do Porco.

A alcaldesa mindoniense, Elena Candia, destaca que se trata “dunha oportunidade extraordinaria  para dar a coñecer o gran potencial turístico, gastronómico, patrimonial e paixasístico dos nosos municipios”. E é que Xantar é a única feira internacional de Turismo Gastronómico que recolle o catálogo oficial de Feiras Comerciais Internacionais españolas que publicou a Secretaría de Estado de Comercio do ministerio de Economía, Industria e Competitividade no BOE 313 do 28 de decembro de 2018.

Coa súa presenza e participación, estes dous municipios darán a coñecer neste encontro os seus recursos naturais e turísticos máis emblemáticos.

“Será un escaparate do noso”, afirma Candia, pois ao longo destes 20 anos, esta feira é un reclamo para aquelas persoas, colectivos, entidades e profesionais interesados nos produtos agroalimentarios de calidade, a elaboración e o servizo profesional, “converténdose así nun referente para os destinos enogastronómicos máis punteiros tanto de España como de Portugal. Esta diferenciación atrae, ademais, a outros participantes internacionais, fundamentalmente de Iberoamérica, e  permite crear redes de cooperación en materia de gastronomía e turismo sostible e saudable”.

ELEMENTOS EN COMÚN

Os dous municipios participan conxuntamente nesta iniciativa porque, ademais de ser “unha aposta pola xestión sostible”, comparten elementos comúns. “O Fuciño do Porco é a entrada no mar e, a Cova, a entrada na terra”, subliña a rexedora mariñá.

Ambos os dous recursos están a experimentar unha alta demanda, contando cada vez con máis visitantes. No caso da Cova, cun desenvolvemento interno de máis de 6.000 metros de galerías, preséntase como un complexo kárstico único en Galicia. Co fin de potenciar esta riqueza, o Concello habilita dende marzo a decembro un servizo de visitas guiadas, que se establecen en tres quendas: 12.00 horas, 17.00 e 18.30 horas.

O Fuciño do Porco, coñecido con este nome pola forma que se presenta ante os mariñeiros da zona que o avistan dende o mar, é un pequeno saínte costeiro entre as praias de Area e San Román. Oficialmente denomínase Punta Socastro e ofrece unhas vistas espectaculares e únicas do Cantábrico.

ÚLTIMAS

Erika Gomes Mendes: “Fixen un traballo para saber se os caboverdianos coñecían algo de Galicia antes de vir”

-Erika, cando chegaches a Burela desde o teu país? Cheguei a Burela en 2017 e...

‘A Sacabeira’ celebrará o Día de Rosalía o 25 de febreiro en Sargadelos

O vindeiro 25 de febreiro, no Café Bar Cultural A Sacabeira, a ACR Fervenza  de Sargadelos celebra...

Denuncian que o Hospital de Burela queda só cun cardiólogo

A CIG-Saúde da Mariña denuncia que o hospital queda cun só especialista en cardioloxía...

Trabada solicita unha subvención para as cubertas do CEIP Celso Currás

O Concello de Trabada solicitou unha subvención á Xunta de Galicia para a mellora...