A Feira do Bonito confirma o poder de convocatoria do “príncipe azul”

O pregón da actriz mariñá Estíbaliz Veiga abriu unha nova degustación multitudinaria do produto estrela de Burela

Rocío Rivera, de Ledicia, dá a benvida á Feira. AXM

EFE. A cita gastronómica máis popular da vila mariñeira de Burela, a Feira do Bonito, celebra esta fin de semana a súa trixésimo quinta edición, na que estrea a súa recentemente adquirida declaración de Festa de Interese Turístico Nacional.

No tradicional evento, que arrancou co pregón da actriz Estíbaliz Veiga, puxéronse a disposición do respectable ata 3.500 quilos do túnido preparado de diferentes formas: á grella, cocido, en empanada, en salpicón ou -o vindeiro domingo- en marmitako.

A festa non exclúe a ningún tipo de público pois engadiu no menú opcións para celíacos e incluso ofrecen numerosas empanadas de bonito sen glute.

DE INTERESE TURÍSTICO NACIONAL

Fai tan só un mes, o 4 de xullo de 2019, o alcalde do municipio, o socialista Alfredo Llano, comunicaba a declaración da Feira do Bonito como Festa de Interese Turístico Nacional, aínda que foi con data do 22 de xuño cando o Ministerio de Industria, Comercio e Turismo, tomou a decisión de conceder a Burela tal distinción.

Para festexar a noticia, burelaos e visitantes encheron este mediodía o gran recinto situado no porto, habitual das redeiras pero habilitado esta vez con mesas para degustar o produto local que, pese á enorme cantidade cociñada, todos os anos esgótase sen excepción.

TRABALLO ARREO DE 130 VOLUNTARIOS

Os encargados da cociña, que traballan sen descanso nunha carpa próxima ao recinto, prepararon leste esta vez nin máis nin menos que 2.000 racións de salpicón co produto estrela que algúns cualifican de “príncipe azul“.

Así, os dirixentes da Sociedade Cultural Ledicia, a organizadora da festa gastronómica, poñen un ano máis todo o seu empeño para promocionar o peixe azul do verán que tanto renome proporciona ao municipio.

ACTIVIDADES PARALELAS

No mesmo local sitúase tamén a décimo novena edición de Produart, a feira de Produtos artesáns e ecolóxicos, que chega ao seu récord de participación nesta ocasión con 53 postos nos que se venden produtos ecolóxicos galegos, artigos de comercio xusto e creacións artesanais.

O mercado, organizado pola Fundación Expomar, que se pode visitar desde as 11.00 ás 21.30 horas, goza de entrada libre e gratuíta este sábado e domingo.

Co tempo do seu parte, numerosos artistas toman parte tamén o terceiro Certame Internacional de Pintura Amarte, no que se habilita un muro do porto para que distintos pintores, a maioría galegos, elaboren as súas obras de arte con motivos relacionados co mar.

Os artistas, subidos en andamios, teñen cada un unha franxa na que realizar o seu particular mural e, un deles será elixido ganador este domingo.

Pola noite, continuará a festa no escenario situado nunha carpa tamén no peirao, no que este sábado actuará o gaiteiro Budiño para celebrar con música galega o éxito da comida do norte.

RESPOSTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here